21 listopada 2012

Rozdanie Świąteczne

Dzisiaj mam dla Was coś specjalnego...

Rozdanie Świąteczne! 



Razem z moim ulubionym sklepem internetowym Minti Shop, z którego mam większość moich sleekowych paletek (bo tylko jedna, którą wygrałam jest nie od nich) mamy dla Was specjalne Rozdanie Świąteczne


Minti Shop specjalnie dla Was wciela się w rolę Świętego Mikołaja i sponsoruje najnowszą paletę Sleek Sparkle 2 Limited Edition, którą rozlosuję wśród poprawnych zgłoszeń. Paletka prezentuje się niesamowicie, więc upewnijcie się, że spełniacie wszystkie warunki. Szczerze mówiąc sama Wam zazdroszczę, że możecie ją wygrać!

Co trzeba zrobić, żeby wziąć udział w losowaniu tej wspaniałej paletki? 

Obowiązkowo obserwuj mojego bloga http://make-up-artist-domi.blogspot.com oraz polub profil Minti Shop na Facebooku http://www.facebook.com/mintishop


Odpowiedz na pytanie: Z czym Ci się kojarzą Święta Bożego Narodzenia?


W komentarzu zostaw następujące dane:
Obserwuję jako: (login)
Lubię na Facebooku jako: (imię i pierwsza litera nazwiska)
E-mail: (adres e-mail)
Odpowiedź: (odpowiedź na pytanie)



Możesz zapewnić sobie dodatkowy 1 los umieszczając informację o rozdaniu na swoim blogu w dowolnej formie lub publicznie na Facebooku. Koniecznie podaj link. 


Udział w losowaniu wezmą tylko blogerki, które spełniły wszystkie warunki. Niepoprawnych zgłoszeń  nie będę brała pod uwagę. 

Poniżej zamieszczam regulamin. 


Regulamin Rozdania Świątecznego z MintiShop u make-up-artist-domi.blogspot.com.

1. Organizatorem rozdania jest blog http://make-up-artist-domi.blogspot.com we współpracy z Minti Shop.
2. Sponsorem nagrody jest sklep internetowy Minti Shop.
3. Rozdanie adresowane jest do publicznych obserwatorów bloga i fanów profilu Minti Shop na Facebooku.
4. Aby wziąć udział należy być jednocześnie obserwatorem bloga  http://make-up-artist-domi.blogspot.com  ORAZ fanem profilu Minti Shop na Facebooku http://www.facebook.com/mintishop.
5. Uczestnicy mają za zadanie zamieścić w komentarzu pod tym postem następujące informacje:
Obserwuję jako: (login)
Lubię na Facebooku jako: (imię i pierwsza litera nazwiska)
E-mail: (adres e-mail)
Odpowiedź: (odpowiedź na pytanie)
Pytanie konkursowe brzmi: "Z czym Ci się kojarzą Święta Bożego Narodzenia?"
6. Aby zyskać dodatkowy 1 los, można udostępnić informację o rozdaniu na blogu lub publicznie na Facebooku i dodatkowo podać w komentarzu link.
7. Dzień 21 listopada 2012r. to początek trwania rozdania, a ostateczny termin przesyłania zgłoszeń upływa 23 grudnia 2012 r. o 23:59. Zgłoszenia przysłane po tym terminie nie będą brane pod uwagę.
8. Spośród prawidłowo zamieszczonych zgłoszeń zostanie wylosowana jedna osoba, która otrzyma nagrodę.
9. Nagrodą w konkursie jest paleta Sleek Sparkle 2. Nagroda nie podlega zamianie na inną, ani wymianie na ekwiwalent pieniężny.
10. Wyniki zostaną ogłoszone 25 grudnia 2012r., a nagroda wysłana do 7 dni roboczych.
11. Rozdanie obowiązuje na terenie Polski. 


85 komentarzy:

  1. WOW... kolejne rozdanie... trzeba pomyśleć o wygraniu...:)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Obserwuję jako: Sylwia Be
    Lubię na Facebooku jako: (z racji tego, iż face book dodał sobie moje drugie imię.. to teraz jestem Sylwia Maria Be. lub (postaram sie to zmienić na) Sylwia Be
    E-mail: bokskd@gmail.com
    Odpowiedź: Ostrzegam będzie długa.. ;P
    Przede wszystkim z tym szaleństwem zakupowym przed świętami, lubię obdarowywać innych prezentami, których się nie spodziewają, a jednak się cieszą. (;
    Z ubieraniem choinki, tej pięknej świątecznej choinki, która symbolizuje jako tako przedsmak świąt i wprawia w nastój, święta kojarzą mi się z wypatrywaniem przeze mnie pierwszej gwiazdki aby rozpoczać wieczerze, kojarza mi się również z zabawnym tradycyjnym u mnie "na wzajem" - takie życzenia składane z rodzeństwem kuzynostwem. bo takie lenistwo i nie chciało nam sie wymyslać życzeń ^^...
    No a najbardziej święta kojarzą mi się z KEVINEM! Który apropo będzie już w te sobote! (;

    Info na blogu: http://sylwiabe.blogspot.com/ po lewej stronie bloga.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja udziału nie biorę, ale uczestniczką życzę powodzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na pewno wezmę udział kochana!! Taki smakowity kąsek hehe :) Ale pierw czekam na rozwiązanie tego pierwszego konkursu *niemożesiędoczekać* :D:D

    OdpowiedzUsuń
  5. szkoda ze w wiekszosci rozdan nie moge brac udzialu przez brak FB;/

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo kuszące rozdanie :) W chwili wolnej przysiądę i na pewno wezmę udział :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Rozdanie obowiazuje na terenie Polski, ale jesli podalabym adres rodzicow w Polsce to moglabym brac udzial? :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Obserwuję jako: Angela S
    Lubię na Facebooku jako: Angelika S
    E-mail: askraburska@gmail.com
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z wspaniałą atmosferą w rodzinnym gronie, z pachnącymi potrawami i upominkami pod choinką. W tym czasie panuje naprawdę ciepła atmosfera w domu. Nie możemy również zapomnieć, że w tym dniu narodził się Jezus Chrystus.
    Myślę,że właśnie z tymi rzeczami kojarzą mi się Święta. ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Obserwuję jako: Kasia Kaka
    Lubię na Facebooku jako: Kasia G.
    E-mail: katka.gr@poczta.fm
    banerek: http://english-and-everything-else.blogspot.com/
    Odpowiedź:
    Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z daniem: Kapusta z grochem! To potrawa, która jest zawsze na naszym stole wigilijnym. Z tego co wiem, to nie wszyscy to jedzą. Mogłabym to jeść przez cały rok! Ale niestety robi się tą potrawę tylko i wyłącznie na wigilię, dzięki temu ten dzień jest dla mnie szczególnie wyjątkowy;D Ponadto kojarzy mi się z ciepłem rodzinnym:) dawniej byłam antyrodzinna, ale od pewnego czasu doceniam fakt, że mogę pobyć z bliskimi mi osobami:) a przed Północką obowiązkowo musi być jakaś komedia animowana! ach już nie mogę się doczekać:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Obserwuję jako: pplatyna
    Lubię na Facebooku jako: Paulina N
    email: pplatynaa@gmail.com
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się z zapachem piernika, goździków i pomarańczy. Ze śniegiem, kominkiem i piękną choinką pachnącą lasem. Również z dzieciństwem, mikołajem i rodziną, która już nie w tym samym składzie spotyka się przy stole wigilijnym.

    OdpowiedzUsuń
  11. Obserwuję jako: Lenaastyle
    Lubię na Facebooku jako: Magdalena M.
    E-mail: lenaastyle1@gmail.com
    Info o rozdaniu w pasku bocznym ( baner) http://lenaastyle.blogspot.com
    Odpowiedź:
    Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się głównie z czasem spędzonym wspólnie z najbliższą rodziną i przyjaciółmi, z obdarowywaniem ich prezentami, długimi rozmowami przy wigilijnym stole, śpiewaniem kolęd przy zielonym, pachnącym lasem drzewku. Kojarzą mi się również z zapachem przyprawy korzennej podczas pieczenia pierników w kształcie reniferków :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Obserwuję jako: marzena.bartosz
    Lubię na Facebooku jako: Marzena B.
    E-mail: marzena.bartosz@vp.pl
    Odpowiedź: Hm... święta te kojarzą mi się przede wszystkim z opłatkiem, i lalkami Barbie;) Których szukałyśmy z siostrą w domu zawsze przed świętami jak przestawałyśmy wierzyć w Mikołaja, oczywiście nigdy ich nie znalazłyśmy a pod choiną zawsze były;)Coca-Colą i pomarańczami;) Niestety kiedyś bardziej doceniało się znaczenie świąt;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Obserwuję jako: Jowita W
    Lubię na Facebooku jako: Jowita W
    E-mail: 100jocia@interia.pl
    Odpowiedź: ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA kojarzą mi się najpierw z reklamą Coca Coli, którą co roku widać w telewizyjnych reklamach, nie mogę również pominąć Kevina.. z zapachem pierniczków w domu, miłą rodzinną atmosferą,dzieleniem się opłatkiem, ubieraniem choinki i nieograniczoną ilością prezentów, które dostajemy od osób najbliższych :))
    Link do bloga: http://jowimakeup.blogspot.com/p/rozdania-i-konkursy.html (informacja o rozdaniu umieszczona na samym dole)
    Pozdrawiam JoWI :))

    OdpowiedzUsuń
  14. Zostałaś przeze mnie zaproszona do akcji Jesienne umilacze :) Jeśli tylko masz ochotę wziąć w niej udział to zapraszam :) Szczegóły u mnie w notce :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Obserwuję jako: agnieszkazg
    Lubię na Facebooku jako: Agnieszka I.
    E-mail: agoooooosia@gmail.com
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się przede wszystkim z niesamowitą atmosferą panującą na całym świecie. Ludzie na chwilę jakby zapominają o problemach, smutkach i cieszą się życiem w gronie najbliższych im osób. Święta to oprócz czasu zadumy i radości, okres w którym możemy pozwolić sobie na odłożenie restrykcyjnych diet, jedząc czerwony barszcz z uszkami, krokiety z kapustą i grzybami czy makowca. Święta kojarzą mi się również z pełną gamą zapachów - mandarynek, pomarańczy, cynamonu, kakao i goździków. Święta Bożego Narodzenia, to takie oderwanie się od rzeczywistości, taka nasza mała bajka ;)

    OdpowiedzUsuń
  16. o tej paletki jeszcze nie mam :) pomyślę, pomyślę :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Obserwuję jako : uzależniona od kosmetyków
    Lubię na Facebooku jako Klaudia Z.
    E-mail : werxon@onet.pl
    Odpowiedź : Okres Świąt Bożego Narodzenia to czas pełen magii, czarów, radości i piękna. Czas spełniania marzeń i okazywania sobie wzajemnie troski i miłości. To w te dni, zapatrzeni w roziskrzoną choinkę, w uśmiechnięte twarze naszych bliskich odkrywamy sens życia. Jednocześnie te właśnie Święta, jak żadne inne, skłaniają nas do zadumy, zamyślenia i wspomnień.

    OdpowiedzUsuń
  18. Obserwuję jako: Marta
    Lubię na Facebooku jako: Marta G.
    E-mail: zmojegopunktuwidzenia92@gmail.com
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się z rodzinną atmosferą, czasem pełnym miłości, magii. Jest to moment, kiedy zapominam o wszelkich troskach i problemach. Spędzam ten czas z tymi, których kocham najbardziej.

    OdpowiedzUsuń
  19. Obserwuję jako: Camille
    Lubię na Facebooku jako: Kamila K.
    E-mail: camillebeauty123@gmail.com
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się przede wszystkim z piękną choinką, dzieleniem się opłatkiem z bliskimi, kolacją wigilijną, rodzinną atmosferą i prezentami :)
    baner, pasek boczny: camille-beauty.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  20. Obserwuję jako: patii_c7
    Lubię na Facebooku jako: Patrycja C.
    E-mail: patii_c7@interia.pl
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się z ciepłem zarówno tym odczuwalnym fizycznie pozyskanym przez ogień płonący w kominku jak również płomień miłości płynący z serc członków rodziny. Myśląc o Świętach Bożego Narodzenia wyobrażam sobie najbliższych zgromadzonych przy wspólnym stole i życzącym sobie samych pomyślności. Jest to dla mnie dzień, w którym pomimo zapewne wielu nieporozumień w kończącym się roku potrafimy choć w jednym, tym szczególnym dniu zapomnieć o wszystkim i cieszyć się wspólnie spędzonym czasem.

    OdpowiedzUsuń
  21. Obserwuję jako: Joanna_26
    Lubię na Facebooku jako: Joanna B.
    E-mail: kabanos_25@onet.eu
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się z czasem który staje w miejscu. W końcu ten codzienny pęd życia zatrzymuje się i mamy czas na okazywanie sobie życzliwości, miłości, czas na rozmowę i wspólne posiłki. Dla mnie święta zawsze będą najlepszą terapią, lekarstwem na wszystkie zmartwienia i smutki :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Obserwuję jako: madzia
    Lubię na Facebooku jako: Magdalena J
    E-mail: madzia3991@interia.eu
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się ze spędzaniem czasu z rodziną, reniferami i zapachem ciasteczek robionych przez siostrę ;)

    OdpowiedzUsuń
  23. Obserwuję jako: jooola pibdzi
    Lubię na Facebooku jako: Jolanta H.
    E-mail: byczek.fernando@buziaczek.pl
    Odpowiedź: święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się niewątpliwie z MANDARYNKAMI!, z Kevinem samym w domu, którego z całą rodziną rok w rok oglądamy, z furą jedzenia, które dojadę się do Nowego Roku i z rodzinnymi spotkaniami/

    OdpowiedzUsuń
  24. Obserwuje jako:Barwna
    Lubię na Facebooku jako: Justyna S.
    E-mail: js.1982@wp.pl
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z rodzinną ciepłą atmosferą, z ubieraniem choinki, pysznymi potrawami( zupa grzybowa, kapusta z grzybami, karp itp.) oczywiście z prezentami i Gwiazdorem, śpiewaniem kolęd i Pasterką; To magiczny okres, kiedy wszyscy są dla siebie mili!:D
    Baner pasek boczny:http://barwna-barwnepasje.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  25. Obserwuję jako: cynamon8
    Lubię na Fb jako Magdalena S
    e-mail: cynamon8@op.pl

    Odpowiedź:

    Święta od zawsze kojarzą mi się z pięknymi ozdobami, z Mikołajem , w którego wierzę,chociaż jestem już dużą dziewczynką :D:D Ale mam wyobraźnie i w czasie zbliżających się świąt, wydaje mi się,że Mikołaj sunie na tych swoich ogromnych saniach po niebie:)
    Z takim przepychem na który możemy sobie właśnie pozwolić w tym czasie.
    Te piękne aromaty goździków, miodu, pierników i lukru mmm:) Do tego zapach grzybów.
    To jedyny taki czas w roku gdzie nasze ciało i zmysły są pobudzone.
    Jest to dla mnie czas najpiękniejszy w roku i zawsze czekam z niecierpliwością.
    Ale święta kojarzą mi się także z początkiem czegoś nowego, zawsze po nich następuje Nowy Rok, jakby nowa karta naszego życia...Jako,że jestem także wierząca to Święta kojarzą mi się także z Jezusem, z świętowaniem tak jakby "Nowego życia" nie tylko Jezusa ale także naszego...jest to cudowny i magiczny czas, w którym zdarzają się cuda...A i zapomniałabym o tym co chyba wszyscy lubią czyli o prezentach, z którymi także kojarzą mi się święta, pachnąca choinka pięknie ustrojona i dużo kolorowych prezentów pod nią :)

    uwielbiam atmosferę świąt i już nie mogę się doczekać tego wszystkiego :)

    Oby tylko śniegu dużo napadało :)
    Bo jak to mówi moja babcia "święta bez śniegu to nie święta " :D

    OdpowiedzUsuń
  26. Obserwuję jako: xkeylimex
    Lubię na Facebooku jako: Kachna P.
    E-mail: kaylime@onet.pl
    Info na blogu: http://xkeylimex.blogspot.com/p/rozdania.html
    Odpowiedź:
    Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się przede wszystkim z zapachem jemioły. Kiedy przy lampie wieszam kilka gałązek tej pomalowanej na złoty kolor roślinki, czuję, że właśnie zaczyna panować prawdziwie świąteczna atmosfera.

    OdpowiedzUsuń
  27. Obserwuję jako: lilithbb
    Lubię na Facebooku jako: Beata G.
    E-mail: lilithbb@wp.pl
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się z rodzicami, wspólną Wigilią, miłością i radością, prezentami. Rodziców już nie ma ale pamięć została...

    dodaję post bo rozdanie warte uwagi :)http://konkursowaja.blogspot.com/2012/11/do-23.html

    OdpowiedzUsuń
  28. Obserwuję jako: SkyButterfly96
    Lubię na Facebooku jako: Kaja C.
    E-mail: skybutterfly96@gmial.com
    Odpowiedź:

    Święta kojarzą mi się z mnóstwem rzeczy. Mam wiele dobrych wspomnień z dzieciństwa do których teraz wracam. Wcale nie są to prezenty i ciasta świąteczne ale wspólne rozmowy z rodziną przy stole. U mnie często dochodzi do awantur ale zawsze później się z tego śmiejemy. A wieczorem gdy już wszyscy zjedli co mieli zjeść ,szłam do siebie pod kołderkę i włączałam Kevina i bawiłam się świetnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  29. Obserwuję jako: Claudia
    Lubię na Facebooku jako: Klaudia M.
    E-mail: klaudiaxmichalska@gmail.com
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się głównie z zapachami przypraw korzennych do pierników, cynamonem oraz świeżego świerku, który co rok dzielnie staje w rogu pokoju i nastraja świątecznie wszystkich domowników :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. z boku bloga oczywiście wkleiłam banerek - http://sayonaramoose.blogspot.com/ :))

      Usuń
  30. Obserwuję jako : Hannah
    Lubię na Facebooku jako : Hania B.
    E-mail : 0snickerss0@gmail.com
    Odpowiedź : Swieta kojarza mi sie przede wszystkim z zapachem mandarynek i bakalii,ogolnie z zapachem slodkosci ,ktore piecze sie na swieta ,a takze z przepyszna moczka(jak kolwiek dziwnie to brzmi -jest to deser z moczonego piernika i bakalii), Swieta to takze czas odwiedzania rodziny, co roku po Wigili tradycyjnie jade do babci , siadam przy choince i rozdaje kazdemu prezenty- taka tradycja :) Swieta w moim domu to takze konkurs na najlepsza choinke miedzy moimi znajomymi, naprawde zacieta konkurencja...no i to chyba na tyle :)

    OdpowiedzUsuń
  31. Obserwuję jako: missyellow ally
    Lubię na Facebooku jako: Alicja Natalia
    E-mail: alicjanataliaa@gmail.com
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia to dla mnie najbardziej szczęśliwy czas w roku. Moje rodzeństwo mieszka zdala ode mnie - część w innym kraju (oddalonym o tysiące km). Dlatego też święta kojarzą mi się z dzieciństwem - szczęśliwym, pełnym uśmiechniętych twarz domem. Zapach świeżej choinki, którą tata przywoził do domu dzień przed Wigilią i wspołne jej ubieranie w Wigilię. Skrzynka pełna mandarynek (co roku muszą być), wzajemne składanie życzeń i rozmowy przy wigilijnym stole. Święta to dla mnie czas radości, spokoju i przeogromnego szczęścia.

    OdpowiedzUsuń
  32. Obserwuję jako: lawencja8888
    Lubię na facebooku jako : Edyta S
    E - mail: lawencja8888@gmail.com
    odpowiedź: święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z przedświątecznym szałem zakupowym. Z prezentami, potrawami wigilijnymi, na które czekam cały rok. Z ubieraniem choinki, opłatkiem, życzeniami świątecznymi, śpiewaniem kolęd.

    OdpowiedzUsuń
  33. Obserwuję jako: Chelsea-Lena
    Lubię na Facebooku jako: Magdalena Ch.
    E-mail: chelsea@onet.pl
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się przede wszystkim z czasem spędzanym wspólnie z rodziną. Oczywiście dużą ilością jedzenia, którą każe mi jeść moja babcia. No i oglądaniem Kevina samego w domu itd. Święta kojarzą mi się również ze wspólnym ubieraniem choinki i prezentami pod nią. Boże Narodzenie kojarzy mi się również ze śniegiem, którego coraz częściej brakuje, przez co święta tracą połowę swojej magii.

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  34. Obserwuję jako: Paula B
    Lubię na fb jako: Paulina B
    e mail: paula.bielak@gmail.com
    odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z niesamowitymi zapachami. Kocham ten zapach wypastowanej podłogi, świeżość zawieszonych na mokro firanek przeplatających się z aromatem ciasta i świeżej choinki. To wszystko niby robi się cały rok, ale tylko w ten świąteczny czas to wszystko jest takie magiczne i niesamowite. Wszystko to sprawia, że na Boże Narodzenie czekam cały rok i myślę o nim za każdym razem gdy odkurzam dywan i przez cały rok znajduję igły z choinki (zastanawiam się jak to możliwe, bo przecież dokładnie odkurzam:)

    OdpowiedzUsuń
  35. Obserwuję jako: Cinnamonne's Beauty Corner
    Lubię na Facebooku jako: Aneta G.
    E-mail: cinnamonne85@o2.pl
    Udostępniłam na FB: https://www.facebook.com/cinnamonne85
    Odpowiedź: Boże Narodzenie to dla mnie przede wszystkim bliscy: rodzina i przyjaciele. Z tym kojarzą mi się te święta. To czas, gdy wszyscy zjeżdżamy się do rodzinnego domu, by razem zasiąść do stołu, porozmawiać, pośmiać się, obdarować i pośpiewać kolędy. Wtedy czuję prawdziwą rodzinną, świąteczną atmosferę. Zapachy maminych, wigilijnych i świątecznych dań także silnie kojarzą mi się z tym okresem. Poza tym zapach choinki, jemioły, żurawiny i jabłka z cynamonem.

    OdpowiedzUsuń
  36. Obserwuję jako: Agata Bewicz
    Lubię na Facebooku jako: Agata B.
    E-mail: a.bewicz@o2.pl
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się z rodzinną atmosferą. Ta cała świąteczna otoczka, pieczenie pierników, zapach choinki, goździków, prezeeentyyy :D No i wystrój na mieście i w sklepach :) jest tak magicznie, a ludzie są dla siebie dobrzy i chociaż kilka dni w roku zwracają uwagę na innych ludzi- tych biedniejszych, potrzebujących. Bardzo lubię też świąteczne potrawy mojej mamy i śpiewanie kolęd całą rodziną :) Święta kojarzą mi się też z śniegiem, lepieniem bałwanów, strojeniem ogrodu w świąteczne lampki i piciem herbaty przy kominku. :)

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  37. Obserwuję jako: Sandra Siwek
    lubię na fb: Sandra Siwek
    e-mail:ssiwek_6e@wp.pl
    Odpowiedź: Oczywiście z kosmetycznymi prezentami:)

    OdpowiedzUsuń
  38. Obserwuję jako: (Karola
    Lubię na Facebooku jako: Karola G
    E-mail: karola198506@wp.pl
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się z tą atmosferą wyczekiwania, zawsze czekam z niecierpliwością na pierwszą świąteczną piosenkę w radiu, na dzień w którym ubieram choinkę, ma wigilię, na te wszystkie pyszności i zapachy roznoszące sie w kuchni to dla mnie najpiękniejszy czas w roku:)

    OdpowiedzUsuń
  39. Obserwuję jako: Kaja Wa
    Lubię na Facebooku jako: Kaja W
    E-mail: kajawa@op.pl
    + informacja o konkursie po prawej stronie: http://mabeauteestbelle.blogspot.com/
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się ze spotkaniami z całą rodziną. Dla mnie jest to szczególnie ważne, ponieważ cała rodzina porozrzucana jest po całej Polsce. Tylko w te dni możemy spędzić ze sobą czas, pośpiewać kolędy, zjeść wiele wspaniałych dań. Uwielbiam takie chwile :)

    OdpowiedzUsuń
  40. Obserwuję jako: weronisiek
    Lubię na Facebooku jako: Weronika W.
    E-mail: weronisiek@gazeta.pl
    Odpowiedź: Święta zawsze kojarzyły mi się z pięknym zapachem, sernikiem, pierogami lepionymi przez babcię, choinką, którą tata przynosił, obrabiał, a potem ja z braćmi ubieraliśmy. Z cudownym rodzinnym klimatem- czasem rozmów, życzeń, miłości i ciepła. Od 3 lat Święta są dla mnie czasem, gdy chcę przekazać mojej córeczce jak najwięcej tradycji, miłości, pokazać jej jak pięknie można je spędzić. To czas śpiewania, całusów i wielkiej radości.
    Informacja na blogu: www.wyznaniakosmetoholiczki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  41. Obserwuję jako: anununu
    Lubię na Facebooku jako: Anna K.
    E-mail: akuczun1@wp.pl
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się z pięknymi zapachami... potrawy, choinka, pomarańcze i mandarynki, kompot z suszonych owoców... Kojarzy mi się również blask świec na stole i choinki... Niestety święta kojarzą mi się również z brakiem naszych bliskich którzy już odeszli, oraz z corocznymi sprzeczkami w domu przed wyjściem na wieczerzę do dziadków :) gdzie jest mój krawat? nie widze moich butów! Spieszcie się! Ty jeszcze nie gotowa? :P Ale to wszystko razem ma swój niepowtarzalny klimat, bo przede wszystkim jesteśmy razem :)

    OdpowiedzUsuń
  42. Obserwuję jako: Jula Ant
    Lubię na Facebooku jako: Julita A
    E-mail: juless@vp.pl
    Odpowiedź: Święta zawsze kojarzyły mi się z choinka, prezentami, kluskami z makiem, lenistwem, spokojem i śniegiem. Od 3 lat trochę się to zmieniło i teraz gdy myślę o Swiętach pierwszym skojarzeniem jest poczucia szczęścia i niedowierzania po zobaczeniu wyczekanych 2 kresek na teście ciążowym. To był najwspanialszy wigilijny prezent jaki dostałam i teraz zawsze myśląc o Wigilii myślę o tej chwili.

    OdpowiedzUsuń
  43. Obserwuję jako: Madzia Cz
    Lubię na Facebooku jako: Magdalena Cz.
    E-mail: czmadzia7@gmail.com
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się z wigilijnym kolędowym karaoke przy stole, z morzem łez podczas składania życzeń, z ciepłym uśmiechem i rozczulonym spojrzeniem oraz ogólną miłością, która otacza nas wszystkich.

    Informacja o konkursie: http://madziaaa3.blogspot.com/2012/12/rozdanie-swiateczne.html

    OdpowiedzUsuń
  44. Obserwuję jako: Catherine K
    Lubię na Facebooku jako: Katarzyna K
    E-mail: starlightparade85@gmail.com
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się z wielkim obżarstwem, którego nikt nie wypomina. ;)

    OdpowiedzUsuń
  45. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  46. Obserwuję jako: Ewelina Jezierska
    Lubię na Facebooku jako: Ewelina Judyta
    E-mail: kita1986@interia.pl
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z piosenką "Last Christmas", kolejkami w sklepach i kolorowymi światełkami na choinkach.

    OdpowiedzUsuń
  47. Obserwuję jako: klaaudia.
    Lubię na Facebooku jako: Klaudia A.
    E-mail: klaudia77_11@o2.pl
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się z corocznymi kuligami organizowanymi przez mojego tatę i oczywiście z pasterką, na którą idziemy zawsze wielką ekipą, aby cieszyć się z narodzenia Pana :) Święta kocham również za tą atmosferę, która towarzyszy nam na każdym kroku, za przepyszne potrawy na wigilijnym stole i oczywiście za prezenty :D

    OdpowiedzUsuń
  48. Obserwuję jako: madziulka-8621
    Lubię na Facebooku jako: Magdalena S.
    E-mail: madziulka-8621@wp.pl
    Odpowiedź: wszyscy piszą raczej o przyjemnych stronach świat Bożego Narodzenia, ale dla mnie to czas mało radosny, wiąże się to ze stratą bliskiej osoby, nikomu nie życzę nawet największemu wrogowi takich świąt jakie ja przeżyłam w 2001 roku, nie będę opisywać dokładnie co się w tedy wydarzyło bo to ani miejsce ani czas na to. Nie mniej jednak jest to bardzo magiczny czas i trzeba pamiętać o tym co nas cieszy najbardziej:)
    Poza tym mniej poważnie święta kojarzą mi się z przystrojonymi ulicami, pięknie udekorowaną choinką, kolejkami w sklepach i wielkim obżarstwem :)
    baner na moim blogu magicgrey.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  49. Obserwuję jako: Marta Figluje
    Lubię na Facebooku jako: Marta D.
    E-mail: pinkmause@onet.eu
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się z dzieciństwem i domem rodzinnym, wspomnieniami o bliskich i najbliższych, którzy są ze mną już tylko w sercu. To czas zadumy i refleksji, a także zapach choinki i grochu z kapustą, który już nigdy nie będzie tak smaczny, jak przed laty...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Banerek na moim blogu: http://martafigluje.blogspot.com/ :)

      Usuń
  50. Obserwuję jako: Jogobella
    Lubię na Facebooku jako: Joanna.k)
    E-mail: Misiaczkowa31@wp.pl

    Odpowiedź:

    Święta mi się kojarzą z piernikami, świąteczną herbatką, miłą rodzinną atmosferą, z pierogami mm pycha , z prezentami i kolorem czerwony i złotym , z piosenką Last Christmas reklamą Coca-coli , ogniem "wesoło trzaskającym" w kominku Święta Bożego Narodzenia to niesamowity czas !
    Aa. I jeszcze rybą po grecku ^^ Pozdrawiam.

    baner na : http://zaczarowana-romantyczka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  51. Obserwuję jako: Aiwi Lo
    Lubię na Fb jako: Aiwi Lo
    e-mail:silleroliwia@gmail.com
    Odpowiedź:
    Święta kojarzą mi się z zapachem żywej choinki. Atmosferą jaka niesie za sobą ubieranie jej i zapalenie światełek nadaje magicznego klimatu. Ta cała aura domowego ciepła. Oczywiście zapachem jedzenia które przygotowywane jest w domu Babci :) makiełki, karp, sernik, makowiec,kapusta z grochem :)) mmm :))) mniam. I to, że możemy w takim wewnętrznym wyciszeniu i jakby zadumie zasiąść z całą rodziną przy jednym stole. Nawet gdy kogoś z nami nie ma to staramy się również w te dni z tym kimś się skontaktować,bądź zobaczyć. W tej całej szarej codzienności dni jaką mamy, gonitwie, Święta Bożego Narodzenia bynajmniej u mnie niosą wiele spokoju, mimo że w kuchni harmider i rozgardiasz, ale ten taki twórczy oczywiście ;) to to wszystko ma zupełnie inny wymiar niż na co dzień. Ja mam właśnie takie skojarzenia ;)
    Banerek: prawy górny róg: http://liwkaliwka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  52. Obserwuję jako: Moshi
    Lubię na Fb jako: Monika P.
    e-mail: blogmoshi@gmail.com
    Odpowiedź: Święta zdecydowanie kojarzą mi się z pomarańczami. Ale nie takimi zwykłymi, tylko tymi, które przynosiła mi zawsze na Wigilię i kładła pod choinką ukochana Babcia :) Od kilku lat już jej niestety z nami nie ma, ale pomarańcze zawsze koniecznie goszczą na półmisku z owocami :) Szkoda jedynie, że to już nie te :)

    Baner umieściłam w prawym pasku bocznym :) www.miszmoshi.blospot.com :)

    OdpowiedzUsuń
  53. Obserwuję jako: Luiza
    Lubię na Facebooku jako: Luiza S.
    E-mail: luiza3554@o2.pl
    Odpowiedź:

    Święta to rodzinny czas,
    Co jednoczy wszystkich nas!
    Cztery siostry się zjeżdżają,
    Godzinami rozmawiają,
    Sałatki przygotowują
    I kolędy wyśpiewują.
    Razem z nami mama z tatą
    Choinkę naszą puchatą,
    Ubierają w bombki piękne,
    Radość czuć w powietrzu wszędzie!
    A gdy błyśnie pierwsza gwiazda,
    Zaczyna się świąteczna jazda!
    Dań 12, wszystkie pyszne,
    Czar ten nigdy już nie pryśnie!
    Znów kolędy są śpiewane,
    Prezenciki rozdawane,
    I życzenia, i rozmowy,
    I ten zwyczaj opłatkowy!
    A gdy północ już nadchodzi,
    (Ach, jak szybko czas ten schodzi!)
    Na pasterkę wyruszamy,
    Choć z zimna zębami szczękamy!
    I tak już przez Święta całe,
    Czy są szare, czy są białe,
    Radujemy się non stop,
    By mieć siłę na cały rok!
    To są moje skojarzenia,
    To od lat się już nie zmienia!

    Banner z odnośnikiem umieściłam w prawym pasku bocznym oraz w zakładce Blogowe konkursy/rozdania

    Pozdrawiam i... Wesołych Świąt! :)

    OdpowiedzUsuń
  54. Obserwuję jako: Kasia
    Lubię na Facebooku jako: Katarzyna Majdan
    E-mail: kasiabuczak1605@buziaczek.pl
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z czasem spędzonym z rodziną przy wigilijnym stole, zapachem choinki i mandarynek, piernika. Kojarzą mi się z prezentami i z wyczekiwaniem na gwiazdora. Mam wiele skojarzeń na temat Świąt Bożego Narodzenia, ale długo by pisać. Podsumowując Święta kojarzą mi się z ciepłem, miłością i dobrocią :) eh no i oczywiście z Kevinem :P

    OdpowiedzUsuń
  55. obs jako: smiileey ; )
    lubie jako: Ewa Wróbel
    odpowiedź: Święta kojarzą mi się z ciepłem, z radością. Jest to czas, gdy wszyscy zapominają o cudzych przewinieniach. Wtedy mamy możliwość obdarowania się nie tylko prezentem ,ale dobrym słowem, życzeniami. Zamykam oczy i widzę choinkę, którą ubieram wspólnie z mamą i młodszym bratem, po pokoju unosi się zapach świeżych mandarynek i cynamonu. Za oknem pruszy biały śnieg. Potem zasiadamy do stołu i wspominamy wydarzenia z ostatniego roku. Śpiewamy kolędy, a po kolacji idziemy na pasterkę całą rodziną.

    OdpowiedzUsuń
  56. Obserwuję jako: Karolina Lipska-Kozieł
    Lubię na Facebooku jako: Karolina Lipska-Kozieł
    E-mail: klipska88@op.pl
    Odpowiedź: z mandarynkami :)

    OdpowiedzUsuń
  57. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  58. Obserwuję jako: Sowelo23
    Lubię na Facebooku jako: Karolina Y.
    E-mail: ksmolka23@gmail.com
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z zapachem choinki i wigilijnych potraw, a dodatkowo z rodzinnym ciepłem i milutkimi sweterkami :D

    OdpowiedzUsuń
  59. Obserwuję jako: Magda F
    Lubię na Facebooku jako: Magda F.
    E-mail: fussyn@o2.pl
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z zapachem pierników, zupą grzybową, makówkami, rybą... chyba ogólnie z przejedzeniem ;)

    OdpowiedzUsuń
  60. obserwuję jako: Dagmara Gryksa
    fb: Dagmara Tomasz Gryksa
    Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z ciepłą atmosferą , spotkanie z całą rodziną ,miłością

    OdpowiedzUsuń
  61. Obserwuję jako: Wiktoria Gajewska
    Lubię na Facebooku jako: Wiktoria Gajewska
    E-mail: gajewska.wiktoria@gmail.com
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z ciepłą rodzinną atmosferą i obecnością ukochanych bliskich, radością, zapachem pierników, przypraw korzennych, pomarańczy mandarynek i choinki, z pysznym jedzeniem, świątecznymi melodiami i bliskimi którzy nie zasiadają już nami przy stole ale wciąż są w naszych sercach. <3
    oczywiście na facebooku udostępniony konkurs publicznie na tablicy :)
    https://www.facebook.com/gajewska.wiktoria

    OdpowiedzUsuń
  62. Obserwuję jako: gwiazdeczka60
    Lubię na Facebooku jako: Basia N.
    E-mail: gwiazdabloguje@interia.pl
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się ze wszystkim co najlepsze czyli:
    * radością
    * wspólnie spędzonym czasem w gronie rodziny
    * pysznym jedzonkiem
    * prezentami
    Za to wszystko KOCHAM Święta ♥

    OdpowiedzUsuń
  63. Obserwuję jako: Variable Monika
    Lubię na Facebooku jako: Monika B.
    E-mail: variablemonika@gmail.com
    Odpowiedź: Z czym mi się kojarzą święta? Przede wszystkim z taką ciepłą i miłą atmosferą. Wszyscy są wtedy dla siebie mili, albo chociaz starają się być :P szkoda, że czasami nie jest tak całym rokiem. Swięta kojarzą mi się również z chwilą wytchnienia i spokoju. To czas, który mogę spędzić wspólnie z rodziną, nie martwiąc się o nic. Święta koajrzą mi się również ze śniegiem (choć czasem na święta jest tylko błoto, albo śniegu nie ma wcale :() ale mimo wszystko kojarzą się ze śniegiem i Pasterką, na której zawsze przysypiałam jak byłam mała (chociaż w sumie teraz też zdarza mi się ziewać niemiłosiernie :P swoją drogą to dziwne, bo przy komputerze i na imprezach zawsze wytrzymujemy długo, a na Pasterce dopada nas sen) No i ostatnie: święta kojarzą mi się z zapachem ciast pieczonych w domu i z blaskiem świec, które umilają nam wieczór wigilijny jak i blaskiem lampek na choince, które się pięknie mienią i odbijają w szklanych bombkach.

    dodatkowo dodałam baner na blogu: link: http://variablewomen.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  64. Obserwuje: ktosnaciebiepatrzy
    Lubie: Monika R.
    e-mail: roza9321@wp.pl
    Odp: Święta kojarzą mi się z reklamą coca-coli, mandarynkami, dostawaniem prezentów i oczywiście z pysznym jedzeniem :) Jest to bardzo wyjątkowy okres w którym jestem szczęśliwa, nie mam żadnych zmartwień i przede wszystkim jestem wypoczęta :) a po całym tym lenistwie jest mega impreza, czyli sylwester ;D

    OdpowiedzUsuń
  65. Obserwuję jako: anioleek89
    Lubię na Facebooku jako: Marta P.
    E-mail: anioleek89@gmail.com
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się z ciepłą, rodzinną atmosferą kiedy to siada się przy jednym, wspólnym stole, je się wigilijną kolację i zapomina o troskach, kłopotach. Święta kojarzą mi się również z mandarynkami i prezentami :)

    OdpowiedzUsuń
  66. Obserwuję jako: powietrzempijana23
    Lubię na Facebooku jako: Dominika K.
    E-mail: dominika909@poczta.fm
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z czerwienią, zielenią, złotem. Z mandarynkami i pomarańczami nabitymi goździkami. Z prezentowym szałem. I oczywiście z choinką.

    Udostępnione na FB: facebook.com/powietrzempijana

    OdpowiedzUsuń
  67. Obserwuję jako: Milomania
    Lubię na Facebooku jako: Milena D
    E-mail: makeupmilomania@gmail.com
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi sie ze śniegiem , który chrupie pod butami w mroźny dzień, z pierogami, łazankami i mrugającą choinką :) a pod nią moc prezentów dla dzieciaków :)

    OdpowiedzUsuń
  68. Obserwuję jako: time4yourbeauty
    Lubię na Facebooku jako: time4yourbeauty.blogspot.com
    E-mail: womanworld@time4yourbeauty.com

    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się przede wszystkim z zapachem cynamonu, goździków i pomarańczy. Oprócz tego zawsze w tym czasie dekoruję cały dom świeczkami, które nadają pomieszczeniom specyficznego ciepła.

    Jednak najistotniejszą myślą dotyczącą świąt jest ta o rodzinie, przyjaciołach. Ludzie potrafią być pokłócenie a w tym wyjątkowym czasie zasiadają razem do stołu życząc sobie wszystkiego najlepszego...Można spędzać święta w egzotycznych krajach, bawiąc się ze znajomymi. Jednak nic nie zastąpi tego domowego ciepła i bliskości ukochanych osób.

    dodatkowa informacja o Twoim rozdaniu na facebooku: http://www.facebook.com/pages/time4yourbeautyblogspotcom/497521143593291

    OdpowiedzUsuń
  69. Obserwuję jako: Zakręcona Kate
    Lubię na Facebooku jako: Katarzyna B
    E-mail: ka.binkowska@gmail.com
    Odpowiedź:
    Uwielbiam Święta Bożego Narodzenia za powrót na łono rodziny, miłość i bezpieczeństwo. W trakcie ich trwania czuję się otulona serdecznością i ciepłem.

    OdpowiedzUsuń
  70. Obserwuję jako: nicia725
    Lubię na Facebooku jako: Nicola P.
    E-mail: nicia725@o2.pl
    Odpowiedź: Święta nie kojarzą mi się z prezentami... O nie! Zawsze w ten magiczny czas spędzam z rodziną i to jest dla mnie najważniejsze! Święta = Rodzinka! To okres: ciepła, miłości, radości i uszczęśliwiania wszystkich dookoła!

    Wesołych Świąt!! ;*

    OdpowiedzUsuń
  71. Obserwuję jako: Blanka
    Lubię na Facebooku jako: Magda T.
    E-mail: unicorn8177@gmail.com
    Odpowiedź: Święta od poprzedniego roku kojarzą mi się z cudem narodzin. Właśnie rok temu urodziłam mój mały cud, to był najwspanialszy prezent na Gwiazdkę. ;)

    OdpowiedzUsuń
  72. Obserwuję jako: (login) mylamoja3004
    Lubię na Facebooku jako: Magdalena Indrykson
    E-mail: mylamoja3004@o2.pl
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się z sernikiem mojej ŚP, babci Michaliny :) Tylko raz w roku, właśnie na święta go piekła i do dzisiaj pamiętam jego smak i zapach. Nikt inny oprócz niej go nie robił, a gdy ja się tego podjęłam nie było tak samo :)

    Życzę Tobie Wesołych i pogodnych Świąt, i aby kolejny rok był jeszcze lepszy od poprzedniego :*

    OdpowiedzUsuń
  73. Obserwuję jako: Katarzyna Wierzba
    Lubię na Facebooku jako: Katarzyna W.
    E-mail: kaja350@vp.pl
    Odpowiedź: Świeta to magiczny czas spędzany z bliskimi.Kojarzy mi się z pięknie ubraną choinką,z uroczystymi śniadaniami ,obiadami i kolacjami.Nasze piękne polskie kolędy grają w tle i oczywiście z zapachami cynamonu,pomarańczy i piernika :)

    OdpowiedzUsuń
  74. Obserwuję jako: anuszka13
    Lubię na Facebooku jako: Ania Trz
    E-mail: anusz-ka13@gazeta.pl
    Dodałam banner na http://anuszka13.blogspot.com/
    Odpowiedź: Mi niestety Święta nie kojarzą się już z choinką, prezentami czy pysznymi potrawami, a z pustym miejscem przy stole. Kilka lat temu właśnie wtedy zmarł mój Tata. W takich sytuacjach trzeba na nowo uczyć się cieszyć z drobnych radości i celebrowania każdej wspólnej chwili...

    OdpowiedzUsuń
  75. Obserwuję jako: un-usual
    Lubię na Facebooku jako: Zuza P
    E-mail: bzuzia89@wp.pl
    Odpowiedź: święta kojarzą mi się z twardymi korzennymi piernikami, zapachem świeżej choinki i ciepłym grzanym winem z dodatkiem soczystych pomarańczy i goździków.

    + informacja o rozdaniu w prawym menu bocznym bloga un-usual.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  76. Obserwuję jako: Liseczek Rudy
    Lubię na Facebooku jako: Patrycja K
    E-mail: liseczek.rudy@gmail.com
    Odpowiedź: Święta kojarzą mi się z magią. Jest kolorowa choinka, która w nocny czas świeci się mnóstwem lampek. Jest świeży zapach świerku, zapach gotowanej przez babcię zupy grzybowej. Są pierniki i ciasteczka. I czas, który spędzamy z najbliższymi Naszemu sercu. Święta kojarzą się też z prezentami (tymi, które cały czas nas zaskakują bo bliscy już od dawna słuchają uważnie tego, co mówimy i pod Świątecznym Drzewkiem znajdujemy rzeczy upragnione!). Kojarzą się też z wybaczaniem, zapomnieniem o złych rzeczach i przytulaniem na zgodę :)

    Dodatkowo udostępniam na facebooku: https://www.facebook.com/patrycja.kludkiewicz/posts/124742794356868

    OdpowiedzUsuń
  77. Obserwuję jako: yesiwantyouback
    Lubię na Facebooku jako: Klaudia B.
    E-mail: yesiwantyouback6@wp.pl
    banner: www.yesiwantyouback.blogspot.com
    Odpowiedź: Święta te kojarzą mi się z ogromnym płatkami śniegu i białym krajobrazem! Oraz z uszkami z barszczem ;-)

    OdpowiedzUsuń
  78. Obserwuję jako: Nimva
    Lubię na Facebooku jako: Alicja S.
    E-mail: nimva@op.pl
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z zaparowaną kuchnią i pyrkającymi garnkami, pierogami i barszczem z uszkami, które jemy tylko ten raz w roku, z głowieniem się nad prezentami i wielkim rajdem po sklepach, z choinką, którą zawsze ubieram w ten sam sposób, z pięknymi lampkami i spokojem zapadającym w domu kiedy wszystko jest już gotowe. A później z uśmiechami, długimi rozmowami przy stole i odpiętym guzikiem w spodniach ;)

    OdpowiedzUsuń
  79. Obserwuję jako: Aloes
    Na FB lubię jako: Alicja S.
    Baner o rozdaniu na blogu: http://wkrainiemakijazu.blogspot.com/
    E-mail: alika20@wp.pl
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi się z zapachem choinki i potraw, które jadamy tylko w wigilię czyli np. karp w pieczarkach, daje niesamowity zapach wypełniający cały dom. Święta także kojarzą mi się z pakowaniem prezentów na ostatnią chwilę, bo zakupione zazwyczaj są wcześniej. Po kolacji wigilijnej bardzo charakterystyczne dla tych świąt wysiadywanie przy stole do późnej nocy;)

    OdpowiedzUsuń
  80. Obserwuję jako: Serenitka B
    Lubię na Facebooku jako: Monika B.
    E-mail: akasha162@interia.eu
    Banner na blogu: http://serenitka-skarby-na-wieszaku.blogspot.com/
    Odpowiedź: Święta Bożego Narodzenia kojarzą mi sie z wieloma rzeczami.Z przepysznymi potrawami,aromatycznym ciastem mojej mamy,z prezentami,spotkaniami rodzinnymi i muzyką kolęd w tle podczas wieczerzy wigilijnej. To ta piękna strona Świąt. Tą gorszą są ludzie w supermarkecie którzy gorączkowo szukają prezentów i biegają we wszystkie strony z siatkami pełnymi pieczarek.Mówię z własnego doświadczenie bo dzisiaj to widziałam:)

    OdpowiedzUsuń
  81. KONIEC!

    Zakończyłam przyjmowanie zgłoszeń. Wyniki niebawem! ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej!

Na wszelkie pytania odpowiadam pod komentarzem.

Pamiętaj, że to nie jest miejsce na reklamę. Komentarze z reklamami automatycznie trafią do spamu.